Wordt de baby in juli geboren? Hoe kleed je haar aan bij de geboorte?

Uw baby wordt deze zomer, in juni, juli of augustus geboren en u weet niet wat u gaat dragen? Welke kleren moet ze dragen voor haar geboorte en eerste dagen? Bodysuit met korte of lange mouw? Fluwelen geboortepyjama’s, pantoffels, muts of enkellaagse pyjama’s?

Hoewel het feit dat ik voor het eerst het geluk van een moeder gekend te hebben me vandaag de dag minder verloren laat voelen in termen van organisatie en dat we zo’n beetje alles hebben wat we nodig hebben om dit nieuwe kleine geluk thuis te kunnen verwelkomen, stoort een vraag me al enkele dagen………

In deze omstandigheden is het niet gemakkelijk om te weten welke kleren je moet dragen voor de geboorte van je kind in de zomer.

Na een snelle blik op deze netelige kwestie, realiseer ik me dat het nieuws over dit onderwerp nogal slecht is. Het merendeel van de antwoorden kan worden ontleend aan het internet door de ervaringen van andere moeders die zich zelf de vraag hebben gesteld die voor ons ligt.

Vandaar het idee om dit artikel te maken om de informatie die ik met u heb kunnen delen en u, de toekomstige moeders die deze zomer een baby verwachten, kon vinden en helpen.

Welke kleren voor de geboorte en het verblijf op de kraamafdeling?

Ook al zijn de verloskamers over het algemeen oververhit, of het nu buiten 30°c is of niet, uw baby heeft de neiging om snel af te koelen als hij of zij direct na de geboorte niet voldoende gedekt is. Men mag niet vergeten dat hij tot nu toe gewend is aan uw lichaamstemperatuur van 37°C.

Voor de eerste outfit voor de verloskamer is het dus aan te raden om deze goed af te dekken en te voorzien in alle gebruikelijke benodigdheden:

  • Geboorte body met lange mouwen en kruiselings gesplitste mouwen
  • Geboortepyjama met fluwelen opening aan de voorkant
  • Geboortedop
  • Geboorte beha
  • Paar geboortedoeken

Voor de dagen na haar geboorte en de rest van het verblijf op de kraamafdeling en afhankelijk van het feit of uw kamer al dan niet geklimatiseerd is, kunt u het licht ontdekken door de beha uit te doen. Kies dan voor een lichtere katoenen pyjama voor de baby of een body met korte mouwen. Normaal gesproken komt het pediatrische team dagelijks de temperatuur van uw baby meten, wat u zal helpen om te weten of hij zijn temperatuur alleen kan regelen en of hij zich goed opwarmt. In dat geval kan je het uitzoeken.

Bovendien, als de temperatuur in uw kamer echt warm is en na het medisch team om advies te hebben gevraagd, kunt u uw baby achterlaten in een eenvoudig bodysuit en vergeet niet zijn of haar ledematen te bedekken met een pet en pantoffels (vergeet niet dat bij baby’s het warmteverlies vooral door de ledematen gaat: voeten, handen, hoofd).

Ook voor de slaapzak kiest u bijvoorbeeld voor een lichtgewicht katoenen model in plaats van een fluwelen fleece model. Dit voorkomt dat uw baby te warm wordt en te zweten van binnen.

Wat moet ik dragen als ik thuiskom?

Het is eerder de diepgang die in aanmerking moet worden genomen, meer dan de buitentemperatuur. Plan een licht babydeken of een “zomer”-engeltjesnestje om in het knusse of in het mandje te leggen om uw baby te bedekken tijdens het transport. Ook het dragen van een hoed is sterk aanbevolen om uw hoofd te beschermen tegen tocht. Voor het overige wordt de outfit zelf gemaakt op advies van de medewerkers van de kinderopvang, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is onmogelijk om van tevoren het weer en de temperatuur op de dag van uw reis te voorspellen.

Voor uitstapjes in een kinderwagen of auto, wees voorzichtig met blootstelling aan de zonnestralen, vergeet niet om jezelf uit te rusten zodra je de kraamafdeling verlaat met een zonnebrandmiddel en een UV-paraplu en zorg ervoor dat je baby in de schaduw blijft.

In een notendop

Zoals u door het lezen van dit artikel begrepen zult hebben, zult u een XXL koffer moeten kopen om alle eventualiteiten te dekken en uzelf te beschermen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *