Hoe kleed je je baby aan bij de geboorte?

Wanneer Baby geboren is, welke kleren moet ik dan meenemen? Vanaf de geboorte tot haar eerste dagen op de kraamafdeling, volg de gids!

Haar eerste bodysuit

Voor het moederschap, in een zakje, moet u de eerste outfit van uw baby voorzien. Focus op gemak door een bodysuit en pyjama mee te nemen. Zijn lichaamstemperatuur reguleert zichzelf niet tijdens de eerste paar uur van zijn leven, dus hij kan het koud hebben. Breng sokken, een hoed en een vest mee.

U hoeft zich geen zorgen te maken over maat 6 maanden kleding op de kraamafdeling! Als je baby een gemiddeld geboortegewicht heeft, ongeveer 3 kg, dan past de geboortemaat goed bij hem, maar je zal hem niet lang (niet langer dan een paar weken) aandoen. Kleding in 1 maand kan iets langer meegaan, maar het hangt allemaal af van de groei in de eerste weken… Als uw baby minder dan 3 kg weegt, zal de geboortemaat haar in staat stellen om niet in haar pyjama te zweven wanneer ze aan de hele familie wordt voorgesteld…… Voor grote en grote baby’s (vanaf 4 kg) is het beter om in 3 maanden tijd uw broek te kiezen.

Voor het verblijf op de kraamafdeling

Wij raden vaak aan om 6 lichamen en 6 pyjama’s van verschillende afmetingen mee te nemen: 1 in grootte Geboortejaar, 1 of 2 in grootte 1 maand en de rest in 3 maanden. Neem ook 1 of 2 petjes, 6 paar sokken, 2 vesten en een slaapzak of engeltjesnestje mee. Als u de jurkjes, broeken of overalls van uw baby wilt aantrekken, bent u vrij om het mooie voor u mee te nemen, vooral omdat hij vaak gefotografeerd wordt! Maar weet dat deze kleren een beetje moeilijk aan te trekken zijn voor een pasgeboren baby.

Houd rekening met het seizoen. In de winter, plan je lichamen met lange mouwen en warme outfits, en in de zomer, lichtere.

Praktische kleren. Na elke maaltijd verschoont u de luier van uw baby, en hij kan er 10 per 24 uur in nemen! Als haar kleren moeilijk uit te trekken zijn, kan het iedereen van streek maken.

Toiletartikelen en toiletartikelen

Hygiƫneproducten. Zij worden in principe door de kraamafdeling verstrekt tijdens uw verblijf. Maar niets weerhoudt u ervan om de wasgel of reinigingsmelk van uw keuze mee te nemen. Zorg ervoor dat het bruikbaar is voor een baby. U kunt het kraampersoneel om advies vragen.

Handdoeken en handschoenen. Het is beter om een brede planning te maken, maar het hangt allemaal af van de duur van uw verblijf. Een handdoek en een handschoen voor elke dag is het minimum, want per ongeluk plassen bij het uitstappen of bij het verwisselen van de badkuip komt heel vaak voor. Toilethandschoenen zijn ook belangrijk, omdat op de kraamafdeling het toilet in de zitting vaak eenvoudigweg met warm water wordt gedaan bij het verschonen van de luier van de baby.

Mijn baby wordt in augustus geboren, wat kan ik verwachten?

Draag de eerste twee dagen beschermende kleding omdat zijn lichaamstemperatuur nog niet zelfregulerend is. Dan kun je hem in een lichaam en in een luier laten zitten, zodat hij zich op zijn gemak voelt.

Ik word geadviseerd om natuurlijke materialen (wol of katoen) te gebruiken voor het eerste broekje van mijn baby, is dat belangrijk?

Ja, dit is belangrijk, want natuurlijke materialen laten de huid ademen. De bodysuit, die in direct contact staat met de huid, moet altijd van katoen zijn. De epidermis is kwetsbaar en elk risico op irritatie met synthetische materialen moet worden vermeden.

Bij de laatste echo kreeg ik te horen dat mijn baby bij de geboorte klein zou zijn (minder dan 3 kg). Kan ik op dit gewicht vertrouwen om zijn eerste kleren te kopen?

Prognoses geven je een orde van grootte, maar ze zijn niet altijd betrouwbaar. U kunt sommige kleren in de maat Geboorte en 1 maand en dat hij niet meer dan een of twee maanden zal dragen. Het hangt allemaal af van uw budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *